NEW MEDIA ART – adică PLOUĂ ȘI TOTUȘI NU TE UDĂ…

NEW MEDIA ART – adică PLOUĂ ȘI TOTUȘI NU TE UDĂ…

#StepIn #ItIsAnOngoingProcess #KindOfAmazing  #PrintingWithWater

Să o luăm mai întâi alfabetic și apoi etimologic.

 

ARTĂ, ARTE = o gamă amplă de activități umane folosite în crearea unor opere (artefacte) de tip vizual, sonor, spectacular pentru a exprima abilitățile tehnice sau imaginative ale artistului (autorul operei), având ca intenționalitate aprecierea forței lor estetice sau emoționale.

NEW MEDIA = mijloace de comunicare în masă create prin utilizarea tehnologiei digitale, de exemplu Internetul.

Și acum să vedem ce am obținut (rezultatul trebuie citit, of course, de la coadă la cap):

 

NEW MEDIA ART = un gen care cuprinde opere de artă create cu ajutorul tehnologiilor new media, respectiv: artă digitală, grafică computerizată, animație computerizată, artă virtuală, artă interactivă, jocuri video, robotică sau altele, și altele, care traduse în română ar suna chiar aiurea: 3D printing, cyborg art și art as biotechnology.

Am putea să ne imaginăm new media art ca pe o redefinire continuă a realității. BTW, realitatea oricum nu există ca atare, pur și simplu, decât prin definiții subiective. Sau ca pe o definiție pe care încercăm să o tastăm pe un display invizibil… sau ca pe un cameleon… sau ca pe eroul sau eroina preferată care se rupe pentru o oră din povestea lui veche ca să iasă la un suc cu tine…

Un lucru e cert: să definești new media art este cam tot atât de dificil cât este să definești arta. E greu să trasezi hotare. Dar chiar și între atâtea definiții care parcă se golesc de sens, e bine să facem puțină ordine în foldere. Deschide aici ca să te lămurești.

P.S.: În new media, ploaia = printing with water

 

No Comments

Post A Comment